odborný asistent
Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek, Ph.D.
Ústav environmentální bezpečnostiVýuka
Konzultační hodiny
Čtvrtek 10-12Životopis
Vzdělání
- 2015-2019: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, studijní program Technologie potravin – doktorské studium (Ph.D.) na téma Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování.
- 2014-2016: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií, studijní program Učitelství odborných předmětů pro SŠ (chemicko-technologické předměty) – bakalářské studium ukončeno státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Bc.
- 2012-2015: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení, studijní program Ochrana obyvatelstva – bakalářské studium ukončeno státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Bc.
- 2012-2014: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, studijní program Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin – navazující magisterské studium ukončeno státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Ing.
- 2009-2012: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, studijní program: Chemie a technologie potravin, studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii ukončen státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Bc.
- 2005-2009: Střední průmyslová škola potravinářské technologie ve Bzenci, obor Technologie potravin, zaměření Konzervárenské technologie ukončen úspěšnou maturitní zkouškou.
Stáže a studijní pobyty
- 6 - 8/2018: Zahraniční stáž Erasmus+ Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre.
Průběh zaměstnání
- 2019 - dosud: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení.
Členství v organizacích
- Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Sbor dobrovolných hasičů Salaš – starosta.
- Okresní sdružení hasičů Uherské Hradiště – člen okresní odborné rady mládeže a člen výkonného výboru.
- Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – ústředí Praha – člen ústřední odborné rady hasičských soutěží.
Tvůrčí činnost
Publikace
Výstupy z projektů
Další publikace
Konferenční příspěvky:
- Snopek, L.; Fic, V.; Škrovánková, S.; Mlček, J. Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín. In Mikroelementy 2017. Český Těšín: Ing. Václav Helán – 2 THETA, 2017, s. 5-8. ISBN 978-80-86380-88-9.
- Škrovánková, S., Mlček, J., Snopek, L., Fišera, M., Hnátková, E., Budinský, P. Biochemické analýzy stanovení antioxidační kapacity pro posouzení vín. In Mikroelementy 2017. Český Těšín: Ing. Václav Helán – 2 THETA, 2017, s. 5-8. ISBN 978-80-86380-88-9.
- Fišera, M., Velichová, H., Škrovánková, S., Mlček, J., Snopek, L. Stanovení prvků ve vínech pro jejich autentifikaci In Mikroelementy 2017. Český Těšín: Ing. Václav Helán – 2 THETA, 2017, s. 5-8. ISBN 978-80-86380-88-9.
- Snopek L., Mlček J., Škrovánková S., Hlaváčová I. Facilitation in the Communication between Different Parts of a Small Hotel. In Hotelnictví, turismus a vzdělávání 2018. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2018, s. 157 – 169. ISBN
- Snopek, L., Škrovánková, S., Mlček, J., Podsedník, L. Analytical parameters and evaluation of bioactive compounds of horseradish. In Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít: Recenzovaný zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vyd. Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2019, s. 263-267. ISBN 978-80-8077-620-6.
- Škrovánková, S., Snopek, L., Mlček, J., Volková, G. Antioxidant capacity of selected culinary plants in tioxidant capacity of selected culinary plants in different forms. In Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít. 1. vyd. Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2019, s. 263-267. ISBN 978-80-8077-620-6.
Konference a semináře:
- „Mikroelement 2017“ o metodice stanovení a významu stopových prvků v biologickém materiálu a v životním prostředí, 14. – 15. 6. 2017 Valtice (přednáška a článek ve sborníku)
- XV. kurz „Odběry vzorků“, 11. – 13. 9. 2017 Lednice (přednáška)
- IX. Mezinárodní vědecká konference „Hotelnictví, turismus a vzdělávání“, 18. 10. 2017 Praha (pasivní účast)
- Odborný seminář „Kvalita a bezpečnost potravín – Nové trendy a výzby v oblasti gastoronómie“, 9. 11. 2017 Nitra (osvědčení 34/2017)
- XV. Vědecká konference s mezinárodní účastí „Bezpečnosť a kontrola patravín“, 22. – 23. 3. 2018 Piešťany (příspěvek formou posteru)
- X. Mezinárodní vědecká konference „Hotelnictví, turismus a vzdělávání“, 17. 10. 2018 Praha (článek ve sborníku)
- XVI. Vědecká konference s mezinárodní účastí „Bezpečnosť a kontrola patravín“, 28. – 29. 3. 2019 Piešťany (příspěvek formou posteru)
- Hygiena Alimentorum XL. Mezinárodní vědecká konference „Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít“, 15. – 17. 5. 2019 Štrbské Pleso (článek ve sborníku, příspěvek formou posteru)
Patent, užitný vzor, funkční vzorek:
- Užitný vzor – Fic V., Kuchař O., Snopek L., Škrovánková S. Přírodní révový nápoj na bázi červeného moštu modrých hroznů révy vinné (2017)
- Funkční vzorek – Fic V., Kubáň V., Hlaváčová I., Snopek L., Svobodová B., Řemenovská J., Míšková Z., Škrovánková S. Víno se sníženým obsahem SO2 a zachovaným obsahem BAL (2016)
- Fic V., Snopek L., Mlček J., Fojtíková L., Škrovánková S. Přírodní nápoj se zdravotními efekty (2017)