Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
odborný asistent

Ing. Bc. et Bc. Lukáš Snopek, Ph.D.

Ústav environmentální bezpečnosti
E-mail: lsnopek@utb.cz TEL: +420 576 038 068 Kancelář:
H1/181.28

Výuka

Konzultační hodiny

Pondělí 8:00 - 10:00, Středa 12:00 - 14:00, dále dle předchozí dohody

Životopis

Vzdělání

  • 2015-2019: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, studijní program Technologie potravin – doktorské studium (Ph.D.) na téma Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování.
  • 2014-2016: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií, studijní program Učitelství odborných předmětů pro SŠ (chemicko-technologické předměty) – bakalářské studium ukončeno státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Bc.
  • 2012-2015: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení, studijní program Ochrana obyvatelstva – bakalářské studium ukončeno státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Bc.
  • 2012-2014: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, studijní program Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin – navazující magisterské studium ukončeno státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Ing.
  • 2009-2012: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, studijní program: Chemie a technologie potravin, studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii ukončen státní závěrečnou zkouškou a udělen titul Bc.
  • 2005-2009: Střední průmyslová škola potravinářské technologie ve Bzenci, obor Technologie potravin, zaměření Konzervárenské technologie ukončen úspěšnou maturitní zkouškou.

Stáže a studijní pobyty

  • 6 - 8/2018: Zahraniční stáž Erasmus+ Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre.

Průběh zaměstnání

  • 2019 - dosud: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení.

Členství v organizacích

  • Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Sbor dobrovolných hasičů Salaš – starosta.
  • Okresní sdružení hasičů Uherské Hradiště – člen okresní odborné rady mládeže a člen výkonného výboru.
  • Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – ústředí Praha – člen ústřední odborné rady hasičských soutěží.

Další publikace

Konferenční příspěvky:

  • Snopek, L.; Fic, V.; Škrovánková, S.; Mlček, J. Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín. In Mikroelementy 2017. Český Těšín: Ing. Václav Helán – 2 THETA, 2017, s. 5-8. ISBN 978-80-86380-88-9.
  • Škrovánková, S., Mlček, J., Snopek, L., Fišera, M., Hnátková, E., Budinský, P. Biochemické analýzy stanovení antioxidační kapacity pro posouzení vín. In Mikroelementy 2017. Český Těšín: Ing. Václav Helán – 2 THETA, 2017, s. 5-8. ISBN 978-80-86380-88-9.
  • Fišera, M., Velichová, H., Škrovánková, S., Mlček, J., Snopek, L. Stanovení prvků ve vínech pro jejich autentifikaci In Mikroelementy 2017. Český Těšín: Ing. Václav Helán – 2 THETA, 2017, s. 5-8. ISBN 978-80-86380-88-9.
  • Snopek L., Mlček J., Škrovánková S., Hlaváčová I. Facilitation in the Communication between Different Parts of a Small Hotel. In Hotelnictví, turismus a vzdělávání 2018. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2018, s. 157 – 169. ISBN
  • Snopek, L., Škrovánková, S., Mlček, J., Podsedník, L. Analytical parameters and evaluation of bioactive compounds of horseradish. In Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít: Recenzovaný zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vyd. Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2019, s. 263-267. ISBN 978-80-8077-620-6.
  • Škrovánková, S., Snopek, L., Mlček, J., Volková, G. Antioxidant capacity of selected culinary plants in tioxidant capacity of selected culinary plants in different forms. In Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít. 1. vyd. Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2019, s. 263-267. ISBN 978-80-8077-620-6.

Konference a semináře:

  • „Mikroelement 2017“ o metodice stanovení a významu stopových prvků v biologickém materiálu a v životním prostředí, 14. – 15. 6. 2017 Valtice (přednáška a článek ve sborníku)
  • XV. kurz „Odběry vzorků“, 11. – 13. 9. 2017 Lednice (přednáška)
  • IX. Mezinárodní vědecká konference „Hotelnictví, turismus a vzdělávání“, 18. 10. 2017 Praha (pasivní účast)
  • Odborný seminář „Kvalita a bezpečnost potravín – Nové trendy a výzby v oblasti gastoronómie“, 9. 11. 2017 Nitra (osvědčení 34/2017)
  • XV. Vědecká konference s mezinárodní účastí „Bezpečnosť a kontrola patravín“, 22. – 23. 3. 2018 Piešťany (příspěvek formou posteru)
  • X. Mezinárodní vědecká konference „Hotelnictví, turismus a vzdělávání“, 17. 10. 2018 Praha (článek ve sborníku)
  • XVI. Vědecká konference s mezinárodní účastí „Bezpečnosť a kontrola patravín“, 28. – 29. 3. 2019 Piešťany (příspěvek formou posteru)
  • Hygiena Alimentorum XL. Mezinárodní vědecká konference „Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít“, 15. – 17. 5. 2019 Štrbské Pleso (článek ve sborníku, příspěvek formou posteru)

Patent, užitný vzor, funkční vzorek:

  • Užitný vzor – Fic V., Kuchař O., Snopek L., Škrovánková S. Přírodní révový nápoj na bázi červeného moštu modrých hroznů révy vinné (2017)
  • Funkční vzorek – Fic V., Kubáň V., Hlaváčová I., Snopek L., Svobodová B., Řemenovská J., Míšková Z., Škrovánková S. Víno se sníženým obsahem SO2 a zachovaným obsahem BAL (2016)
  • Fic V., Snopek L., Mlček J., Fojtíková L., Škrovánková S. Přírodní nápoj se zdravotními efekty (2017)

Fakulty a součásti

Zavřít